ErnæringsoppfølgingKommunen ønsker å ha fokus på mestring og aktivitet for at innbyggere skal opprettholde funksjon så lenge som mulig. Kartlegging av ernæringsstatus, vurdering av ernæringsmessig risiko og planlegging av tiltak er viktig i sektorens arbeid med å forebygge og behandle underernæring. Sektoren arbeider systematisk med screening og med kvalitetssikring og oppfølging av eldre i ernæringsmessig risiko. Kjøkkenet tilbyr kald middag med ekstra næring/kostberiking til personer som er i risiko eller er underernærte. Dersom hjemmetjenesten skal levere mat og varmer opp middag til risikoutsatte personer, er matleveransen et enkeltvedtak med et faglig begrunnet behov. Dette inngår vanligvis da i hjemmesykepleievedtaket. Sektoren har derfor ikke et åpent servicetilbud om matombringing til innbyggerne i Tvedestrand. Søknad om dette rettes til tildelingstjenesten. Publisert 01.08.2019 10:16 Sist endret 02.10.2024 13:33